Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zo zet Máxima zich passievol in voor een muzikaal Nederland

3 augustus 2020 · Leestijd 2 min

Volgend jaar wordt koningin Máxima 50 jaar! Daarom plaatsen wij in de aanloop naar deze mijlpaal elke eerste maandag van de maand een artikel over onze koningin. Deze maandag: hoe Máxima zorgt voor een muzikaal Nederland?

Muziek speelt een grote rol in het leven van koningin Máxima. Ze zingt, speelt gitaar en kan een aardig potje trommelen op een djembé. Haar dochters hebben de muzikale genen van haar moeder geërfd. Reden genoeg voor de koningin om zich in te zetten voor structureel meer muziek in het basisonderwijs.

Sinds 2015 is ze erevoorzitter van de stichting Méér Muziek In De Klas. Máxima reist het hele land door om muziekonderwijs te promoten. Er worden feestelijke bijeenkomsten georganiseerd in een regio als er een nieuwe samenwerking ontstaat, dan worden de zogeheten MuziekAkkoorden getekend. Organisaties zoals instrumentenwinkels, gemeenten, muziekscholen of cultuurcentra tekenen zo’n MuziekAkkoord om er samen aan te werken dat er op scholen in de regio meer muziekonderwijs gegeven wordt. Elke ondertekening gebeurt onder het toeziend oog van Máxima.

En door al die jaren heen levert dat een hoop leuke plaatjes op!

Muziek op het paleis!

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Vorig jaar ontving Máxima verschillende muzikale kinderen op Paleis Huis ten Bosch. Zij mochten in het programma Lang Leve De Muziekshow, waar ook de stichting Méér Muziek In De Klas aan meewerkt, vertellen over hun passie voor muziek en hun talent aan de koningin laten zien. 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Op diezelfde opnamedag speelde Máxima als erevoorzitter ook een rolletje in een commercial voor de organisatie.

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--