Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zorgen houden prins William uit zijn slaap

23 oktober 2020 · Leestijd 2 min

Prins William maakt zich grote zorgen over de verandering van het klimaat. De toekomst van de wereld en het gebrek aan actie vanuit de politiek bezorgen hem zelfs slapeloze nachten. Dat vertelt de hertog van Cambridge, volgens de Daily Mail, in de vrijdag te verschijnen podcast Outrage + Optimism.

William vindt het gek dat politici zo weinig doen aan klimaatverandering. Zij zijn immers in de positie om iets te kunnen veranderen, stelt de prins. "Daarom begrijp ik niet waarom degenen die de teugels in handen hebben, niets doen. Ik denk dat dat is wat me echt van streek maakt en waar ik 's nachts van wakker lig."

William, die eerder deze maand de Earthshot Prize lanceerde voor oplossingen voor de klimaatcrisis, zegt dat we moeten stoppen met het praten over het probleem en in plaats daarvan "in actie moeten komen tegen klimaatverandering."

Beter luisteren

Wel weet de prins nu dat hij dingen beter optimistisch kan benaderen in plaats van aanwijzen wat niet goed gaat. "Toen ik opgroeide, had ik het gevoel dat het benadrukken van het negatieve de manier was om vooruit te gaan en mensen te dwingen dingen te doen. Ik zei: luister, dit zijn echt slechte dingen en die moet je veranderen. Maar dat werkt niet."

Er moet volgens William beter worden geluisterd, vooral naar jonge klimaatactivisten als Greta Thunberg. "Als jongere generaties samen strijden voor hun toekomst, dan denk ik dat de politici en de politieke wil aanwezig moeten zijn om te luisteren en te handelen."

Luister hier naar de podcast Outrage + Optimism.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--