Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Unieke foto: zussen van koning Mohammed lunchen in Parijs

23 februari 2024 · Leestijd 2 min

De drie zussen van koning Mohammed werden deze week uitgenodigd voor een lunch met Brigitte Macron. We zien de zussen van de Marokkaanse koning weinig (samen) in het openbaar, dus de foto van het gezelschap levert een uniek plaatje op. Bekijk de foto hieronder.

Het is best uniek dat we de zussen van koning Mohammed met z'n drieën in het openbaar zien. Misschien wist je niet eens dat de Marokkaanse koning drie zussen heeft. Daarom stellen we het drietal eerst even voor. De prinsessen die maandag lunchten met Brigitte Macron zijn Lalla Meryem (1962), Lalla Asma (1965) en Lalla Hasna (1967). De reden dat het gezelschap werd uitgenodigd op het Élysée-paleis, was om de eeuwenoude vriendschapsbanden tussen Frankrijk en Marokko te onderhouden.

Lees verder onder de foto.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Prinses Lalla Meryem

Van de drie zussen is Lalla Meryem de prinses die we het meest in het openbaar zien. Zo ging koningin Máxima tijdens haar bezoek aan Marokko (2023) bij Lalla Meryem langs. De Marokkaanse prinses werd ook uitgenodigd voor de kroning van koning Charles.

Lees verder onder de foto.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Koning Mohammed VI praat over WK voetbal

Ook koning Mohammed verscheen deze week in de openbaarheid. Woensdag kreeg hij bezoek van de Spaanse premier Pedro Sánchez. De twee spraken op het koninklijk paleis in Rabat over de organisatie van het WK voetbal in 2030. Marokko en Spanje gaan het toernooi samen met Portugal organiseren. 

Mohammed_premier
Koning Mohammed ontvangt premier Sánchez.

Foto: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--