Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zwager koning Felipe bevrijd van 'dubbele lockdown'

13 juli 2020 · Leestijd 2 min

Iñaki Urdangarín, de echtgenoot van de Spaanse prinses Cristina en zwager van koning Felipe, is bevrijd van de 'dubbele lockdown' van de afgelopen maanden in de gevangenis van Brieva. Hij mag weer twee keer per week vrijwilligerswerk doen in het Don Orione-centrum in Madrid, waar mensen met een verstandelijke beperking en een hoge mate van afhankelijkheid worden opgevangen.

Iñaki (52) zit een straf uit van vijf jaar en tien maanden voor verduistering, valsheid in geschrifte en belastingfraude. Cristina stond ook terecht, wegens medeplichtigheid, maar is vrijgesproken. Maandag werd Iñaki zoals gebruikelijk buiten de gevangenis weer opgewacht door Spaanse media die hem commentaar probeerden te ontlokken over de situatie rond zijn schoonvader koning Juan Carlos, die bijna dagelijks in het nieuws is vanwege tot voor kort geheim gehouden bankrekeningen en fondsen in het buitenland. Iñaki hield echter zijn mond.

Vrouwengevangenis

De echtgenoot van prinses Cristina heeft inmiddels twee jaar van een straf van vijf jaar en tien maanden uitgezeten in de vrouwengevangenis van Brieva in Avilá, waar hij de enige mannelijke gevangene is. De afgelopen maanden waren extra zwaar omdat hij vanwege de coronamaatregelen én niet naar buiten mocht én geen enkel bezoek mocht ontvangen. De versoepeling van de maatregelen waren derhalve een bevrijding voor de voormalige Olympische handballer.

Volgens Spaanse media werkt Iñaki nu aan toestemming om zijn gezin te ontmoeten tijdens een kort verlof in Vitoria in Baskenland, zoals hij dat eerder ook mocht met Kerstmis.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--