Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zweedse koning draagt Nederlandse orde bij ontvangst

6 november 2020 · Leestijd 2 min

De Zweedse koning Carl Gustaf heeft donderdag de versierselen op zijn uniform speciaal aangepast aan de ontvangst van de nieuwe Nederlandse ambassadeur Bengt van Loosdrecht. Die kwam in het Koninklijk Paleis in Stockholm zijn geloofsbrieven aanbieden.

Staatsbezoek_koning_Carl_Gustaf_1976.jpg

Carl Gustaf droeg het Grootkruis in de Orde van de Nederlandse Leeuw, een onderscheiding die hij in 1976 tijdens een staatsbezoek aan koningin Juliana heeft gekregen.

Lees verder onder de foto.

Bengt van Loosdrecht (59) is niet geheel onbekend met Zweden. Zijn moeder is namelijk Zweedse. Ook heeft hij gestudeerd aan de Universiteit van Uppsala. Hij diende tot voor kort in Ethiopië en volgde in augustus de naar Canada vertrokken ambassadeur Ines Coppoolse op.

Koning Carl Gustaf ontving donderdag in totaal vier nieuwe ambassadeurs. Behalve die uit Nederland komen ook de vertegenwoordigers van Vietnam, El Salvador en IJsland naar het paleis. Voor de IJslandse ambassadeur Hannes Heimisson paste de Zweedse vorst ook zijn ordelint aan. Voor hem haalde hij de in 1966 als kroonprins verkregen Orde van de Valk uit de kast.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--