Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zweedse koninklijke familie digitaal bij defensieconferentie

12 januari 2021 · Leestijd 2 min

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De Zweedse koning Carl Gustaf, kroonprinses Victoria en haar man prins Daniel hebben maandag digitaal deelgenomen aan de nationale conferentie 'Folk och Försvar' - volk en defensie. De koning deed dat vanuit het Koninklijk Paleis en het kroonprinselijk paar vanuit huis in Haga.

Bij de jaarlijkse tweedaagse bijeenkomst wordt gesproken over wereldveiligheid, de verdediging van Zweden, de menselijke veiligheid en de crisisparaatheid van de samenleving. Deelnemers komen uit de wereld van de politiek, de overheid, maatschappelijke organisaties, vakbonden en het bedrijfsleven.

Dit jaar richten de discussies zich op het vermogen van Zweden om het hoofd te bieden aan bedreigingen en crises in een veranderende wereld. Vanwege de coronacrisis is de bijeenkomst voor het eerst digitaal, waarbij de verschillende programmablokken te volgen zijn op televisie.

Koning Carl Gustaf sprak aan het begin een kort welkomstwoord uit. "Ik heb de gelegenheid gehad om de conferentie een aantal jaren bij te wonen. Ik denk dat deze conferentie even goed zal zijn als altijd. Ik kijk er naar uit en wens jullie veel succes en voorspoed."

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--