Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zweedse prins Nicolas gedoopt

11 oktober 2015 · Leestijd 2 min

Het Zweedse prinsje Nicolas is zondag rond het middaguur gedoopt. Het tweede kind van prinses Madeleine en haar man Christopher O'Neill, dat in juni werd geboren, werd gedoopt in de paleiskapel van de Koninklijke residentie Drottningholm.

De plechtigheid was live te volgen via de website van het Zweedse koninklijk huis. Prins Nicolas droeg voor zijn doop dezelfde jurk als zijn anderhalf jaar oude zus Leonore vorig jaar droeg voor haar doop. De doopjurk is al jaren in de Zweedse Koninklijke familie. Ook prinses Madeleine en haar broer en zus droegen het gewaad toen zij werden gedoopt.

Het bijna vier maanden oude prinsje huilde toen hij het doopwater over z'n hoofd kreeg, maar toen aartsbisschop Antje Jackelén hem aan alle aanwezigen toonde, was Nicolas stil. Toen hij de Orde van de Serafijnen kreeg van zijn opa koning Carl Gustaf kwamen de tranen echter weer. Nicolas kreeg zondag een miniatuurversie van de ridderorde, net als zijn zus Leonore en nicht Estelle. De prins moet na zijn doop nog jaren wachten voordat hij de ridderorde weer mag dragen, daarvoor moet hij minimaal achttien jaar zijn.

Na afloop van de doopceremonie was er een receptie voor genodigden en een privélunch.

Bekijk hier de foto's

Het Zweedse hof maakte de zes peetouders van Nicolas zaterdagmiddag al bekend. Zoals verwacht kozen Madeleine en Christopher voor Carl Philip, Madeleine's oudere broer. Haar zus Victoria is peettante van prinses Leonore. De andere peetouders zijn: Christophers halfzus gravin Natasha Abensperg un Traun, de echtgenoot van Christophers halfzus Henry d’Albo, Madeleines neef Gustaf Magnuson, Madeleines vriendin Katarina von Horn en Christophers vriend Marco Wajselfisz.

Prinses Madeleine beviel op 15 juni van Nicolas Paul Gustaf. Het kereltje, hertog van Ångermanland, is zesde in lijn van troonopvolging. Madeleine woont sinds deze zomer met haar gezin in Londen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--