BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Luxemburgse troonopvolger getrouwd

Erfgroothertog Guillaume van Luxemburg is vrijdagmiddag voor de wet getrouwd met de Belgische gravin Stéphanie de Lannoy.

De huwelijksvoltrekking in het stadhuis van Luxemburg vond plaats in familiekring.

Vrijdagavond is er een galadiner met vele koninklijke gasten, onder wie prins Willem-Alexander, prinses Máxima, prins Carlos en prinses Annemarie.

Guillaume (30) en Stéphanie (28) trouwen zaterdag in de kathedraal van Luxemburg, in aanwezigheid van onder anderen koningin Beatrix.

De feestelijkheden begonnen vrijdagmorgen met een grote receptie in het theater van Luxemburg. "Dit is een grote dag voor ons", zei erfgroothertog Guillaume. Bij de receptie met 200 gasten waren ook landgenoten die op dezelfde dag zijn geboren als het paar.

Guillaume is de oudste zoon van groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa van Luxemburg. Het groothertogdom telt circa 500.000 inwoners. Luxemburg was van 1815 tot 1890 verbonden met Nederland, waardoor het land nog steeds bijna dezelfde vlag heeft.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: