BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Ontwerpster trouwjurk Catherine onderscheiden

De creative director van modehuis Alexander McQueen, Sarah Burton is onderscheiden tot Officier in de Orde van het Britse Rijk.

Burton heeft onder andere de trouwjurk van de hertogin van Cambridge, Catherine, ontworpen.

Donderdag had Sarah Burton een ontmoeting met prins Charles waarbij een keer niet een van haar jurken centraal stond maar zijzelf.

Burton kreeg de onderscheiding van Officier in de Orde van het Britse Rijk tijdens een inhuldigingsceremonie in Buckingham Palace nadat ze werd genoemd in e Birthday Honours List 2012 van koningin Elizabeth.

Burton werd uitgekozen door Catherine om haar trouwjurk te maken voor het huwelijk met prins William in 2011. Ze heeft een geheimhoudingsovereenkomts getekend met Buckingham Palace. Ze mocht niemand, alleen een select groepje collega’s die haar hebben geholpen bij het maken van de jurk, vertellen voor wie de trouwjurk was. Ook heeft ze de jurk gemaakt voor Pippa Middleton, de zus van Catherine die bruidsmeisje was.

Op de vraag of ze ook de zwangerschapskleding maakt voor de hertogin zei Burton: “Ik hoop het”.

Sarah Burton is op dit moment zelf zwanger van een tweeling en is in februari uitgerekend.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: