BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Huwelijksdatum voor Luxemburgse prins

Prins Félix van Luxemburg trouwt op 21 september in de basiliek van Marie-Madeleine in het Franse Saint-Maximin-la-Sainte-Baume met zijn verloofde Claire Lademacher.

Het burgerlijk huwelijk is op 17 september in Königstein im Taunus. Dat heeft het Luxemburgse hof maandag bekendgemaakt.

Félix (28) is de tweede zoon van groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa. Hij maakte zijn verloving eind vorig jaar bekend, enkele maanden na het huwelijk van zijn oudste broer erfgroothertog Guillaume met de Belgische gravin Stéphanie de Lannoy.

Claire Lademacher is op 21 maart 1985 geboren in Filderstadt. Zij is het tweede kind van Hartmut en Gabriele Lademacher. Claire heeft een oudere broer die, heel toevallig, ook Félix heet. Ze is opgegroeid in Usingen, in het Taunusgebergte in Duitsland.

Het Luxemburgse huwelijk is het tweede 'grote' koninklijke huwelijk dit jaar. Op 8 juni trouwt de Zweedse prinses Madeleine met de Brits-Amerikaan Chris O'Neill.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: