BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Reacties Spaanse premier én prins Felipe op schandaal prinses Cristina

De Spaanse premier Mariano Rajoy gaf zijn mening over de aanklachten tegen prinses Cristina toen hem werd gevraagd of de politiek zich zorgen maakt over de zaak.

“Wij respecteren de beslissing van de openbare aanklagers en ook de beslissingen van de rechtbank van Palma de Mallorca als het process voorbij is. We respecteren altijd hun beslissingen en zolang moeten we geloven dat de prinses onschuldig is tot het tegendeel is bewezen.”  De vraag werd gesteld op een gezamenlijke perconferentie met VN-Secratris Generaal Ban Ki-Moon.

Ook de Spaanse kroonprins Felipe heeft inmiddels een reactie gegeven op problematiek rond zijn zus.

De prins was op donderdag aanwezig op de jaarlijkse presentatie van de promotie van 231 nieuwe rechters in het Auditorium van Barcelona. Prins Felipe benadrukte dat rechtvaardigheid het essentiele element is voor het behoud van een sociale en democratische rechtsstaat, en is van mening dat de rol van rechters in deze complexe tijd cruciaal is.

In de speech donderdag zei de prins dat gerechtigheid de sleutel is die uiteindelijk zorgt voor de bescherming en vrijheid van de burgers, en dat mensen van justitie het volste vertrouwen verdienen.

 

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: