BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Kritiek op schoolkeuze Noors kroonprinselijk paar

Kroonprins Haakon en prinses Mette-Marit hebben voor opschudding gezorgd met hun besluit hun kinderen prinses Ingrid Alexandra en prins Sverre Magnus na de zomervakantie naar privéscholen te laten gaan.

"Het was een moeilijke beslissing, maar we hebben deze samen genomen", aldus kroonprins Haakon tegenover de Noorse krant VG. Hij zei begrip te hebben voor de boze reacties in de samenleving.

Prinses Ingrid Alexandra (10), na haar vader tweede in de lijn van troonopvolging, gaat naar de Oslo International School. Niet omdat haar ouders ontevreden zijn over haar huidige school, zo benadrukte kroonprins Haakon, maar om haar de kans te geven al op vroege leeftijd ook in het Engels te denken en praten. Prins Sverre Magnus (8) gaat in september naar de Montessori school.

Kritiek is er vanuit het parlement. Het kroonprinselijk paar moet het goede voorbeeld geven door zijn kinderen naar openbare scholen te sturen, zo luidt het verwijt.

Bron: ANP