BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Beatrix bij reünie Genootschap Engelandvaarders

Prinses Beatrix heeft dinsdag de reünie van het Genootschap Engelandvaarders bijgewoond op het Landgoed De Zwaluwenberg in Hilversum.

De prinses Beatrix heeft uitgebreid gepraat met de groep hoogbejaarde Engelandvaarders. De 11 mannen en een vrouw konden haar onder andere vertellen hoe zij in de Tweede Wereldoorlog in Londen een kopje thee dronken bij haar grootmoeder, koningin Wilhelmina.

Engelandvaarders waren meest jonge mensen die in de Tweede Wereldoorlog kans zagen om over te steken naar Engeland. Daar sloten ze zich bij geallieerde strijdtroepen aan om te helpen bij de bevrijding van Nederland. Van de ruim 1700 Engelandvaarders zijn er nu nog ongeveer 90 in leven. Sinds de dood van prins Bernhard was er geen lid van het Koninklijk Huis meer bij de jaarlijkse reünie geweest.

Het Genootschap werd in 1969 opgericht met als doel om het contact tussen de Engelandvaarders te bewaren. ieder jaar vindt er een reünie plaats, waar ook Engelandvaarders uit het buitenland op afkomen. In het verleden bezocht prins Bernhard de Engelandvaarders regelmatig.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: