BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Een feestelijke dag voor koningin Mathilde

De Belgische koningin Mathilde viert vandaag haar verjaardag. De echtgenote van koning Filip is 42 jaar geworden.

Ondanks dat er voorafgaand aan de bijeenkomst geen melding was gemaakt in de koninklijke agenda heeft koningin Mathilde op haar verjaardag toch een verplichting.

De jarige vorstin die vandaag tweeënveertig jaar is geworden gaf samen met haar echtgenoot Filip een nieuwjaarsreceptie voor de autoriteiten van de Europese Unie. Dat heeft het Koninklijk Paleis vandaag bekendgemaakt. De receptie vond plaats op het paleis in Brussel.

Mathilde droeg op de receptie een zwart met witte jurk. Het is niet bekend hoe de koningin het begin van haar nieuwe levensjaar verder invult.

Twee jaar geleden toen Mathilde veertig werd, verspreidde het koningshuis nog nieuwe foto's van Mathilde. Dat was een foto van haar alleen, en een met haar man en met hun kinderen. Ook werd toen ter ere van haar verjaardag een postzegel met haar portret uitgebracht.

Morgen gaan de koning en koningin weer op pad. Ze reizen dan af naar Davos om daar de jaarlijkse vergadering van het Wereld Economisch Forum bij te wonen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: