BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Tragisch ongeval bij begin International Circus Festival

Een tragisch begin van het International Circus Festival van Monte Carlo, waarvan prinses Stéphanie van Monaco president is. Een van de motorrijders is woensdagavond omgekomen toen hij repeteerde voor een stunt. De officiële opening van het circus is donderdag.

De 24-jarige Italiaanse motorrijder viel nadat hij met zijn voertuig van een trampoline op een platform wilde springen. Hij was op slag dood, schrijven diverse Franstalige nieuwssites. Het is de eerste keer in de geschiedenis van het circusfestival dat zo'n ernstig ongeluk heeft plaatsgevonden. De organisatie heeft laten weten dat de show doorgaat uit respect voor de overleden medewerker. Er wordt een eerbetoon aan de artiest voorbereid.

Het International Circus Festival werd in 1974 opgericht door wijlen prins Rainier III, de vader van Stéphanie. De nu 49-jarige Stéphanie raakte al op jonge leeftijd betrokken bij het circus en tegenwoordig heeft ze er als president een grote vinger in de pap. Zo mag de prinses haar zegje doen over de acts die worden uitgekozen, de choreografie, de kostuums van de artiesten, de muziek en belichting.

Olifant

Stéphanie was twee dagen geleden op bezoek bij het circus. Ze aaide een olifant en ging met het dier op de foto. Ze droeg tijdens haar bezoek een trui waarop 'personeel' stond.

Het circus is tien dagen te bezoeken.

 

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook