BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Palestijnse president bezoekt Zweedse koning

Koning Carl XVI Gustaf van Zweden heeft dinsdag Mahmoud Abbas ontvangen, de president van de Palestijnse Autoriteit. De ontvangst in het Koninklijk Paleis in Stockholm volgde drie maanden nadat de nieuwe Zweedse regering had besloten om Palestina diplomatiek als zelfstandige staat te erkennen.

Zweden was daarmee het eerste West-Europese lid van de Europese Unie die deze stap nam. Israël protesteerde hevig en riep de Zweedse ambassadeur op het matje, maar Stockholm zette door. Eind januari nam koning Carl Gustaf de geloofsbrieven in ontvangst van de eerste in Zweden geaccrediteerde ambassadeur van Palestina.

President Abbas maakt een rondreis door Europa. In Zweden werd hij ook ontvangen door premier Stefan Löfven en minister Margot Wallström van Buitenlandse Zaken. Later deze week is Abbas te gast bij groothertog Henri van Luxemburg.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook