BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Belgische in beroep tegen uitspraak over Juan Carlos

De Belgische Ingrid Sartiau gaat in beroep tegen de uitspraak van het Hooggerechtshof dat voormalig koning Juan Carlos van Spanje zich niet hoeft te onderwerpen aan een vaderschapstest. Dat meldt Het Nieuwsblad donderdag.

Het Spaanse Openbaar Ministerie concludeerde vorige week in een advies aan het Hooggerechtshof dat de Belgische onvoldoende bewijs kan overleggen om aannemelijk te maken dat zij inderdaad een dochter zou kunnen zijn van koning Juan Carlos. Er is weliswaar een beëdigde verklaring van haar moeder Liliane, maar verder zijn er nauwelijks aanwijzingen voor een amoureuze ontmoeting. Bovendien is het verhaal ook een aantal malen gewijzigd, aldus het OM.

Volgens Sartiau zou haar moeder in 1965 tijdens een verblijf in Marbella een affaire hebben gehad met Juan Carlos, die toen al drie jaar was getrouwd. In andere versies was er sprake van een jarenlange vriendschap en van een ontmoeting in Frankrijk. Sartiau werd door haar moeder pas enkele jaren geleden verteld wie haar vader zou zijn. Sindsdien probeert de Belgische daarvoor bewijs te krijgen.

Een verzoek om een vaderschapstest werd meteen afgewezen toen Juan Carlos nog regeerde omdat hij als staatshoofd onschendbaar was. Na zijn aftreden veranderde dat en nam de civiele kamer van het Hooggerechtshof de vraag in behandeling, maar met een afwijzing als resultaat.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: