BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Foto wekelijks gesprek koning Willem-Alexander en premier Rutte

Koning Willem-Alexander en minister-president Mark Rutte spreken elkaar iedere maandag. Wat de twee precies bespreken is vertrouwelijk, maar maandag kreeg een fotograaf de zeldzame gelegenheid om foto's te nemen in een kamer van Paleis Noordeinde. Daar bracht Rutte de koning op hoogte van het actuele kabinetsbeleid.

Het gesprek vindt meestal op het paleis plaats, soms spreken de koning en de minister-president elkaar telefonisch. Alleen bij hoge uitzondering wordt het gesprek wel eens afgelast. De laatste keer dat er foto's van verschenen was van de dag dat toenmalig koningin Beatrix voor de laatste keer met de premier sprak in haar functie als staatshoofd. Dat was op 22 april 2013 in Paleis Huis ten Bosch.

Bron: ANP

Foto
Copyright: Rotapool/Martijn Beekman.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: