BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima brengt bezoek aan Myanmar

Koningin Máxima is maandagmorgen vanuit Bangkok aangekomen in Rangoon, de hoofdstad van Myanmar. Ze bezoekt het voormalige Birma namens de VN. Het Zuidoost-Aziatische land wil de bevolking beter toegang geven tot financiële diensten.

Het gaat daarbij niet alleen om het kunnen gebruiken van banken, maar ook om elementaire zaken als verzekeringen, sparen, kleine leningen en pensioenen. De financiële infrastructuur in Myanmar staat nog in de kinderschoenen. Het gaat daarom niet alleen om toegang tot financiële diensten, maar ook om de creatie daarvan.

Koningin Máxima kan Myanmar van advies dienen op grond van haar ervaringen in andere landen. Ze ontmoet maandag al verschillende vertegenwoordigers van banken, microkredietinstellingen en telecombedrijven. Mobiel bankieren is een manier om ook de bevolking op het afgelegen platteland te bereiken met bankdiensten. In Myanmar heeft maar vijf procent van de bevolking een bankrekening.

Later in de week heeft de koningin in de hoofdstad ook een ontmoeting met president U Thein Sein.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: