BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima zet geldwagens in beweging

Koningin Máxima heeft maandagmorgen onder grote belangstelling op het schoolplein van basisschool OBS West in Capelle aan den IJssel de vijfde 'Week van het geld' gelanceerd.

De koningin gaf het startsein met een druk op de knop, waardoor er getoeter klonk en versiering de lucht inging. Dat was tevens het vertreksignaal voor de op het plein geparkeerde geldwagens. Die symboliseerden dat deze week overal in het land activiteiten en gastlessen zijn om schooljeugd te leren hoe om te gaan met geld.

Koningin Máxima bezocht vijf gastlessen en sprak ook met de leerlingen. Als die zich op vroege leeftijd bewust worden van wat er met geld allemaal kan, maar vooral wat ook niet, dan is dat een goede basis voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Hiervoor is ook speciaal lesmateriaal ontwikkeld dat juffen en meesters kunnen gebruiken in de klas.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: