BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningspaar deelt taart uit in Zwolle

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben zaterdagmiddag in Zwolle taart uitgedeeld aan 'voorbeeldvrijwilligers'. Ze deden dat aan het slot van hun bezoek aan het festival Lang Leve de Club, onderdeel van de viering van 200 jaar koninkrijk.

Centraal daarbij stond de in de Grondwet verankerde 'vrijheid van vereniging en vergadering'. Het Nationaal Comité had ervoor gekozen clubs en verenigingen bij de viering in Zwolle in het spreekwoordelijke zonnetje te zetten.

Het koningspaar woonde een deel van een symposium over 'De Club van de toekomst' bij, waar de koning zich liet ontvallen het niet erg te vinden zaterdag lekker droog te zitten en niet in de regen langs het hockeyveld te hoeven staan bij een wedstrijd van een van zijn dochters. "Ik zal het snel doorvertellen", grapte gespreksleider Kees Jansma.

Daarna ging het koninklijk paar het festivalterrein op, waar het net was opgehouden met regenen. Na een rondgang kwamen koning Willem-Alexander en koningin Máxima uit bij de taart. Vooral koningin Máxima toonde zich bedreven bij het aansnijden van de 30 meter, als rode loper opgemaakte, lekkernij.

"De vrijwilligers verdienen dat", aldus koning Willem-Alexander, die tijdens zijn twee uur durend verblijf in Zwolle herhaaldelijk op het belang van die vrijheid en vrijwilligerswerk wees. "We moeten aan de samenleving blijven bouwen, ook de komende 200 jaar van het koninkrijk."

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: