BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Charles en Camilla naar Ierland

Prins Charles en zijn vrouw Camilla gaan volgende maand op bezoek in Ierland en Noord-Ierland. Dat heeft Charles' secretariaat in Clarence House dinsdag bekendgemaakt. Het is voor het eerst dat zo'n bezoek al zo vroeg wordt aangekondigd.

Om veiligheidsredenen bleven koninklijke uitstapjes naar (Noord-)Ierland altijd tot het laatste moment geheim om de terroristische bewegingen geen kans te geven een aanslag voor te bereiden. "Het is teken van de verbeterde omstandigheden dat de bekendmaking nu al is gedaan”, schrijft de Belfast Telegraph.

Details van het bezoek, dat Charles tussen 19 en 22 mei aflegt op verzoek van de Britse regering, worden nog uitgewerkt aldus Clarence House. De prins is in 1995 en 2002 al eens op bezoek geweest in Ierland, en regelmatiger in Noord-Ierland. Camilla is nog niet in de republiek geweest.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: