BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima opent Zorg Onderwijs Centrum van Kentalis

Koningin Máxima opent vrijdagochtend 22 mei het nieuwe Zorg Onderwijs Centrum van Koninklijke Kentalis in Zoetermeer. Kentalis is een landelijke organisatie voor mensen met doofheid, (ernstige) slechthorendheid, doofblindheid en taalontwikkelingsstoornissen.

Het Centrum in Zoetermeer biedt begeleiding, behandeling, onderwijs en onderzoek voor kinderen, jongeren en volwassenen. Zo huisvest het nieuwe gebouw onder andere speciaal onderwijs met zorgvoorzieningen en specialistische kindzorg. Daarnaast is er ook een Cruyff Court, waar leerlingen van Kentalis en daarbuiten kunnen sporten en spelen.
 
De opening van het nieuwe gebouw is onderdeel van de viering van het 225-jarig bestaan van Koninklijke Kentalis. Predikant Henri Daniel Guyot startte de eerste school voor dove kinderen in 1790 in Groningen. Koningin Juliana opende in 1981 het toenmalige Christelijk Instituut voor dove jongeren Effatha op dezelfde locatie in Zoetermeer waar nu Kentalis staat.

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: