BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Laurentien opent nieuwe vleugel Max Planck Instituut

Prinses Laurentien opent woensdag 10 juni in Nijmegen de nieuwe vleugel van het Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek. Hier zijn bijna alle disciplines van taalonderzoek ondergebracht.

De nieuwe vleugel van het Max Planck Instituut biedt ruimte voor onderzoek naar genen en taal. Verschillende soorten onderzoek zijn daarbij van belang: van eyetracking, virtual reality tot EEG. Om bijvoorbeeld uit te zoeken wat een bepaald gen op celniveau betekent voor de ontwikkeling van het brein is de nieuwe vleugel uitgerust met laboratoria voor moleculaire biologie.

Het Max Planck Instituut begon in 1980 als een psycholinguïstisch instituut in Nijmegen. Het maakt deel uit van het Duitse Max Planck Gesellschaft. In de loop der jaren vond er uiteenlopend taalonderzoek plaats naar onder andere taalverwerving bij kinderen en volwassenen, hoe het brein taal verwerkt, en hoe taal zich verhoudt tot het vermogen iets te leren en tot cultuur.

Het Max Planck Instituut werkt nauw samen met het Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour en het Centre for Language Studies van de Radboud Universiteit.

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: