BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Tweeling Albert en Charlène gedoopt

De prinselijke tweeling van Monaco is zondag in de kathedraal van de stadstaat gedoopt. Prins Albert II en prinses Charlène hielden hun vijf maanden oude kinderen ten doop.

Prins Albert en prinses Charlène hielden hun in het wit gestoken tweeling vast terwijl de kinderen het wijwater op hun voorhoofd kregen. Prinses Charlène droeg zoon Jacques, terwijl prins Albert dochter Gabriella in zijn armen had. De kinderen hadden beiden een speentje in hun mond; Jacques eentje met blauw speenkoord en Gabriella eentje met een roze koord.

De zussen van prins Albert, Caroline en Stéphanie, waren beiden aanwezig bij de doopplechtigheid.

De tweeling werd geboren op 10 december 2014. Jacques is enkele minuten jonger dan zijn zusje, maar desondanks is hij de nieuwe troonopvolger. Jongens hebben in Monaco nog voorrang op meisjes.

Het publiek maakte zondag voor de tweede keer kennis met de tweeling. De prins en prinses werden op 7 januari voor het eerst door hun ouders aan het volk getoond.

De ceremonie werd live uitgezonden in Monaco. De doop was tevens online te volgen.
Na afloop reed het gezin naar het paleis. Inwoners van Monaco waren uitgenodigd om langs de route te staan.

Foto's

Prins Jacques en prinses Gabriella worden gedoopt in de kathedraal van Monaco

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: