BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

William en Catherine laten dochtertje zien

Prins William en zijn echtgenote Catherine hebben hun zaterdagochtend geboren dochter aan het publiek laten zien. Dat gebeurde op de stoep van het St. Mary's ziekenhuis in Londen voor het oog van tientallen cameraploegen en fotografen aan de overkant van de straat.

Het meisje werd om 08.34 uur lokale tijd geboren en weegt ruim 3,7 kilo. De geboorte van het prinsesje werd rond 12.00 uur bekendgemaakt.

De trotse ouders poseerden maar enkele minuten met hun dochtertje. Daarna gingen ze weer naar binnen. Ongeveer tien minuten later stapte het stel met de baby in een auto en vertrokken ze met politiebegeleiding.

Prins William verliet aan het einde van de middag korte tijd het ziekenhuis in Londen om zijn zoontje George op te halen. Bij zijn vertrek vertelde de kersverse vader: "We zijn heel erg gelukkig. Ik ga alleen even George ophalen."

Prins George, die nu 21 maanden oud is, kwam enige tijd later op de arm van zijn vader naar het ziekenhuis om bij zijn zusje te kijken.

Foto's

William en Catherine met baby

foto William en George

Catherine, William en dochtertje

prinsesje

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: