BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Dankdienst voor geboorte prins Nicolas

De Zweedse koninklijke familie is donderdagochtend samengekomen in de Slottskyrkan, de kerk van het Koninklijk Paleis in Stockholm. Dat deden ze tijdens een zogenoemd Te Deum, een dankdienst voor de geboorte van prins Nicolas.

Koning Carl Gustaf, zijn vrouw koningin Silvia, kroonprinses Victoria, prins Daniel en de kersverse vader Chris O'Neill waren bij de dankdienst aanwezig. In de kerk werd afgelopen zaterdag nog het huwelijk gesloten van prins Carl Philip en prinses Sofia, die nu op huwelijksreis zijn.

Bij de dienst waren naast de royals ook vertegenwoordigers van de regering en het parlement aanwezig. Tijdens een speciale ministerraad werden woensdagmiddag de namen en de titel van de jongste telg van het Zweedse koningshuis bekendgemaakt.

Prins Nicolas Paul Gustaf, zoals het jongetje voluit heet, werd maandagmiddag geboren. Prinses Madeleine en Chris verwelkomden op 20 februari 2014 dochter Leonore.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: