BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Felipe en Letizia op staatsbezoek in Mexico

Koning Felipe en zijn vrouw koningin Letizia zijn zondagavond aangekomen op het vliegveld in Mexico-Stad. Het Spaanse koningspaar brengt een driedaags staatsbezoek aan Mexico.

Het koningspaar krijgt tijdens hun reis gezelschap van onder andere José Manuel García-Margallo, de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken.

Koning Felipe en koningin Letizia beginnen maandagochtend met een welkomstceremonie, geleid door de Mexicaanse president Enrique Peña Nieto en diens vrouw, aan hun programma. Daarop staan verschillende ontmoetingen en afspraken. Zo zullen ze maandag worden ontvangen door de burgemeester van Mexico-Stad.

Daarna staat er een lunch in het presidentieel paleis op de planning. De eerste dag van het staatsbezoek wordt 's avonds afgesloten met een diner waarbij de Mexicaanse president en de first lady ook aanwezig zijn.

Eerder deze maand brachten koning Felipe en koningin Letizia ook al een staatsbezoek aan Frankrijk. Dit bezoek zou oorspronkelijk eind maart plaatsvinden, maar werd uitgesteld vanwege de crash met de Airbus van Germanwings, die op 24 maart tijdens een vlucht van Barcelona naar Düsseldorf in Frankrijk neerstortte.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: