BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima vanuit Chicago naar New York

Koningin Máxima is donderdag en vrijdag in New York. Vanuit Chicago, waar het officiële bezoek aan de Verenigde Staten woensdag afgesloten is, is ze naar New York gevlogen.

De koningin bezoekt New York in haar rol als speciaal pleitbezorger van VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon. Tijdens haar bezoek spreekt koningin Máxima onder meer op een bijeenkomst van de Group of Friends of Financial Inclusion. Dit is een groep van 32 landen die actief zijn met het verbeteren van toegang tot financiële diensten om ontwikkeling voor lage inkomensgroepen mogelijk te maken.

Voor koningin Máxima was het koppelen van het VN-bezoek aan de negendaagse reis naar Canada en de VS beter dan een aparte trip, zo liet ze weten.

Voor dit najaar wordt naar verluidt een staatsbezoek aan China voorbereid, terwijl de Franse president François Hollande woensdagavond bekendmaakte dat het Nederlands koningspaar volgend jaar maart op staatsbezoek komt. President Hollande had de afgelopen dagen de Spaanse koning Felipe op visite.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook