BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Carl Philip trouwt met zijn Sofia

Prins Carl Philip en Sofia Hellqvist zijn zaterdagmiddag getrouwd in de Slotkerk van het Koninklijk Paleis in Stockholm. De huwelijksinzegening was een mooie mix van traditie en moderne elementen. Het jawoord van de Zweedse prins kwam met een basstem en de ring van Sofia wilde maar niet passen.

De Zweedse mode-ontwerpster Ida Sjöstedt tekende voor de bruidsjurk van Sofia, die de kerk aan de hand van haar vader als burgermeisje binnenging en als prinses van Zweden en hertogin van Värmland aan de arm van Carl Philip verliet voor een rijtoer in een open koets. Langs de route in het zonnige Stockholm stonden duizenden Zweden.

Het bruidspaar hield elkaar de hele dienst stevig vast, en wisselde keer op keer verliefde blikken. Bruidsmeisje prinses Estelle voelde de sfeer goed aan in de snikhete kerk, waar vierhonderd genodigden onder wie koningin Máxima een plaats hadden gevonden. De dochter van kroonprinses Victoria zwaaide regelmatig met haar boeketje rozen naar haar ouders en grootouders.

Prinses Madeleine probeerde haar eigen dochtertje Leonore afleiding te bezorgen, maar nam haar niet op schoot. Die taak was weggelegd voor haar man Chris en voor zwager prins Daniel. Dat de hoogzwanger Madeleine bij de plechtigheid aanwezig kon zijn, was al bijzonder. Het hof maakte haar komst ook pas donderdag bekend.

Bron: ANP
 

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: