BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Stormloop op paleiskerk Stockholm

Duizenden Zweden en toeristen hebben zondag een kijkje genomen in de kerk van het Koninklijk Paleis in Stockholm. In een lange stoet trok het publiek naar de rijkelijk met bloemen en planten versierde kerk om in de voetsporen te treden van prins Carl Philip en prinses Sofia.

De suppoosten hadden hun handen vol aan de met camera's en mobiele telefoons gewapende nieuwsgierigen. Die waren het liefst op de stoelen gaan zitten die nog naast het altaar stonden en waar een dag eerder de koninklijke familie en koninklijke bruiloftsgasten, onder wie koningin Máxima, hadden gezeten.

De rozen in de kerk waren door de warmte al aardig verwelkt. Ook zondag was het nog erg warm. Tijdens de huwelijksinzegening grepen de genodigden naar hun boekjes met de orde van dienst om zich koelte toe te zwaaien. Koningin Máxima kwam beter voorbereid naar de plechtigheid. Zij had een waaier meegenomen die later ook bij het huwelijksdiner in het paleis goed van pas kwam.

Op de Facebookpagina van het Zweedse koningshuis valt te lezen dat prins Carl Philip en zijn kersverse echtgenote prinses Sofia terugkijken op een prachtige huwelijksdag. "We zijn diep geraakt door alle liefde en waardering die we hebben mogen ervaren op onze huwelijksdag. Het geluk en de vreugde die jullie ons hebben laten zien, betekent heel veel voor ons", aldus het stel. "Het is een prachtige herinnering die we voor altijd met ons mee zullen dragen."

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: