BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Willem-Alexander bij start Tour de France

Koning Willem-Alexander is zaterdag aanwezig bij Le Grand Départ van de Tour de France in Utrecht. Le Grand Départ is de feestelijke start van de Franse wielerronde.

Het is de zesde start van de Tour de France in Nederland. De Tour start met een individuele tijdrit van 13,7 kilometer in Utrecht. De start en de finish van de tijdrit zijn gesitueerd bij de Jaarbeurs, nabij Utrecht Centraal Station. Op zondag wordt de tweede etappe gereden van Utrecht naar Zeeland, met een finish op Neeltje Jans.

De Belgische koning Filip lost dinsdag het startschot van de vierde etappe van de Ronde van Frankrijk. Deze etappe vertrekt om 12.00 uur vanuit Seraing, een stad in de provincie Luik. De renners fietsen dan 223 kilometer naar de Franse stad Cambrai. De koning krijgt tijdens het geven van het startsein hulp van niemand minder dan voormalig Tour de France-winnaar Eddy Merckx.

Koning Filip gaf vorig jaar ook al eens het startsein voor een etappe van de Ronde van Frankrijk. Dat deed hij toen in Ieper.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: