BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima draagt meer Natan dan koningin Mathilde

Koningin Máxima is een trouwere afnemer van het Brusselse modehuis Natan dan haar Belgische collega koningin Mathilde. Dat constateert de Vlaamse krant Het Nieuwsblad donderdag op basis van de modespecial van het blad Vorsten.

Maar liefst 70 procent van koningin Máxima's garderobe zou afkomstig zijn van Natan tegen 'slechts' 60 procent bij Mathilde. Het gaat daarbij om kleding die in het openbaar is gedragen sinds de troonswisseling in 2013.

Het Nieuwsblad had eerder zelf al de kledingkeuze van koningin Mathilde aan een onderzoek onderworpen, waarbij onder meer werd gekeken naar ontwerpers en kleurgebruik. Zo wist de krant vorige maand te melden dat de koningin tijdens het staatsbezoek aan China zelfs de balans tussen de drie landsdelen in de gaten hield door achtereenvolgens kleding te dragen van een Waalse, Vlaamse en Brusselse couturier.

Koningin Máxima maakt zich minder zorgen over een politiek correcte keuze voor een ontwerper. Ze gaat met enige regelmaat langs bij Edouard Vermeulen in Brussel en blikt dan vooruit naar haar activiteiten voor de volgende maanden. Ze is volgens Vermeulen zelfstandiger in haar keuze dan Mathilde die bij twijfel advies vraagt aan de ontwerper. Koningin Máxima's hoeden komen meestal ook uit België en zijn van de hand van Fabienne Delvigne.

Bron: ANP