BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Man opgepakt na selfie met Belgische prinses Claire

Op de nationale feestdag van België is dinsdag een man opgepakt die een selfie had genomen met prinses Claire. Na afloop van dankdienst Te Deum in Bergen stonden veel mensen het prinselijk paar op te wachten. Laurent en Claire namen uitgebreid de tijd om handjes te schudden en om op foto te gaan.

De man die een selfie had genomen met de prinses had zich volgens veiligheidsagenten verdacht gedragen. Volgens VTM waren ze door het verhoogde dreigingsniveau extra waakzaam. In de loop van dinsdagavond is hij vrijgelaten.

Het parket van Bergen meldde woensdagavond aan persbureau Belga dat de man niet wordt vervolgd. De twintigjarige man blijkt regelmatig in een psychiatrisch ziekenhuis te verblijven. Hij bleek foto's te hebben genomen van veiligheidsvoorzieningen. Volgens de politie van Bergen is de man niet opgepakt voor het nemen van de selfie. "Hij is opgepakt op basis van verschillende foto's die hij van veiligheidsvoorzieningen had genomen en verschillende telefoontjes die hij pleegde toen hij die foto's nam", zei de commissaris van de politie van Bergen.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: