BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Sarah Ferguson pleit voor orgaandonatie

Sarah Ferguson, hertogin van York en ex van de Britse prins Andrew, is de nieuwe beschermvrouw van de campagne 'Wees een held'. Die actie van het kinderziekenhuis van Leeds moet mensen aansporen zich op te geven als orgaandonor.

De hertogin bracht vrijdag een bezoek aan het ziekenhuis, waar ze onder meer sprak met twee kinderen die hun leven danken aan twee mensen die bereid waren om na hun overlijden organen af te staan, en met jongeren die nog op een transplantatie wachten.

"Het was een inspirend bezoek", aldus 'Ferguson'. "De kinderen hebben al zoveel meegemaakt en nu is hun leven eindelijk weer op de rails dankzij de onbaatzuchtige actie van orgaandonoren." De hertogin zei dat ze nu echt overtuigd was van het belang om een 'held' te zijn en het orgaandonorregister te tekenen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: