BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Vijf peetouders voor prinses Charlotte

Het Britse prinsesje Charlotte heeft vijf peetouders. Kensington Palace maakte zondag de peetouders van het dochtertje van prins William en zijn vrouw Catherine bekend.

Prins William en hertogin Catherine kozen als peetouders Kates tennisvriendin Sophie Carter, haar neef Adam Middleton, Williams klasgenoot James Meade, Laura Fellowes, een telg uit de Spencer-familie van Williams moeder prinses Diana en Williams basisschoolvriend Thomas von Straubenzee.

Prinses Charlotte wordt zondagmiddag gedoopt in de St. Mary Magdalene Church in Norfolk. Het doopwater dat gebruikt gaat worden komt uit de rivier de Jordaan. Het water wordt vanuit een zilveren kan over het hoofdje van de kleine prinses gegoten. De kan is in 1735 gemaakt voor de doop van George III.

Het twee maanden oude prinsesje wordt gedoopt in dezelfde vont waarin ook prinses Victoria meer dan 170 jaar geleden is gedoopt. Ook koningin Elizabeth, prins William en prins George werden erin gedoopt. Speciaal voor de doop van het dochtertje van prins William en hertogin Catherine werd de doopvont van Londen overgebracht naar Norfolk. Het is de eerste keer dat de vont de hoofdstad heeft verlaten. De verplaatsing ervan is topgeheim en slechts enkelen kennen de details ervan.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: