BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Excuusbrief aan nabestaanden prins Friso

Twee jonge mannen uit Almere hebben een excuusbrief geschreven aan prinses Mabel en de koninklijke familie, omdat zij in juni bier hebben gegoten over het graf van prins Friso in Lage Vuursche. Het Openbaar Ministerie (OM) beschouwt het incident hiermee als afgedaan, aldus een woordvoerster maandag.

De twee Almeerders hadden volgens het OM veel spijt van wat ze hadden gedaan en ze zeiden zelf dat ze graag excuses wilden aanbieden aan de nabestaanden van de prins. Het OM heeft ervoor gezorgd dat hun excuusbrief bij de juiste personen is terechtgekomen.

Een marechaussee zag op 20 juni vijf mensen bij het graf van de prins. Twee van hen goten bier op het graf. De politie in Almere ontbood deze twintigers op het bureau. Ze gaven meteen toe dat ze "een slokje bier" hadden uitgegoten. Ze erkenden volgens het OM dat dat gedrag totaal ongepast was.

Justitie bepaalde dat er sprake is van baldadigheid en liet het tweetal eind augustus nog eens komen voor een gesprek. Daar is besloten dat ze een excuusbrief zouden schrijven.

Prins Friso is in augustus 2013 begraven op het kerkhof van de Stulpkerk in Lage Vuursche.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: