BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Abdullah laat kroonprins ervaring opdoen

De Jordaanse koning Abdullah laat zijn oudste zoon kroonprins Hussein het vak door praktijkonderwijs leren. De koning neemt Hussein (21) mee naar tal van ontmoetingen zodat hij kan meeluisteren bij de gesprekken die zijn vader voert. Hij leert op die manier de werkwijze van Abdullah en maakt kennis met tal van wereldleiders.

Zo is de kroonprins dit weekeinde in New York waar de Jordaanse koning maandag de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties toespreekt en daarnaast tientallen ontmoetingen heeft. Vrijdag was dat onder meer met de premier van Libanon en de Spaanse koning Felipe, waarbij ook Hoessein aanwezig was.

De kroonprins studeert internationale geschiedenis aan Georgetown University in de Amerikaanse hoofdstad Washington, dezelfde universiteit waar koning Felipe twintig jaar geleden ook studeerde. Hussein, die in 2004 werd aangewezen als kroonprins, wordt door zijn vader met regelmaat op de voorgrond geplaatst en wanneer hij niet studeert en zijn vader gaat alleen op reis, dan treedt hij ook op als regent.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: