BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Jaime opent tentoonstelling Nieuwe Kerk

Prins Jaime opent donderdag in De Nieuwe Kerk in Amsterdam de nieuwe tentoonstelling Rome - De droom van keizer Constantijn. Prins Jaime is sinds vorig jaar ambassadeur bij de Heilige Stoel.

Jaime verricht de opening in aanwezigheid van onder andere bisschop Eijk, bisschop Punt, Mgr Cavalli, de ambassadeurs van Portugal en Italië en de Amsterdamse locoburgemeester Kajsa Ollongren, kondigde De Nieuwe Kerk maandag aan.

De tentoonstelling over het christendom herbergt kunstschatten uit beroemde musea in Rome. De expositie vertelt aan de hand van kunstwerken vanaf de vierde eeuw ,,de fascinerende doorbraak van het christendom in het Rome onder keizer Constantijn''.

Constantijn de Grote (circa 280-337) zou zich als eerste Romeinse keizer hebben uitgesproken voor het christendom. De tentoonstelling met sculpturen en schilderijen is het laatste deel van een drieluik in De Nieuwe Kerk over grote wereldreligies. Eerder stonden de islam en het jodendom centraal.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: