BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Elizabeth onthaalt Chinese president

De Chinese president Xi Jinping en zijn vrouw zijn dinsdag door de Britse koningin Elizabeth onthaald in Londen. De twee kregen een warm welkom op Buckingham Palace van de vorstin, haar echtgenoot prins Philip en premier David Cameron.

Xi Jinping is maandag aangekomen voor een driedaags staatsbezoek, dat dinsdag officieel is begonnen. Het is het eerste staatsbezoek van een Chinese leider aan Groot-Brittannië sinds 2005. Xi en zijn vrouw kwamen aan met prins Charles en zijn echtgenote Camilla. Daarna volgde een gezamenlijke lunch en een bezoek aan een kleine expositie met bijzondere voorwerpen uit de koninklijke verzameling die betrekking hebben op China en de Brits-Chinese betrekkingen.

De president heeft ook een aantal afspraken buiten de deur, voordat hij naar het paleis terugkeert voor het staatsbanket.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: