BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Margrethe en Henrik aangekomen in Jakarta

De Deense koningin Margrethe en prins-gemaal Henrik zijn woensdagochtend in Jakarta gearriveerd voor een staatsbezoek van vijf dagen. Het is de eerste keer sinds de Indonesische onafhankelijkheid dat er een Deens staatsbezoek aan het Aziatische land plaatsvindt.

De 70e verjaardag van die onafhankelijkheid, die door Nederland pas in 1949 werd erkend, en de 65e verjaardag van de Deens-Indonesische betrekkingen zijn dan ook de aanleiding voor het bezoek. Ook wil Denemarken Deense producten onder de aandacht brengen van Indonesië.

Margrethe en Henrik hebben de komende dagen een deels gescheiden programma. Zo gaat de koningin zaterdag naar Yogyakarta, waar ze onder meer een ontmoeting heeft met de sultan. Henrik bezoekt dan de haven in Soerabaja en een schoenenfabriek van Ecco. Aan het einde van de middag voegt hij zich dan bij zijn vrouw in Yogyakarta voor een afsluitende persconferentie.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: