BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Japanse royals bezoeken Suikerbroodberg

Prins Akishino van Japan en zijn echtgenote prinses Kiko hebben hun bezoek aan Brazilië afgesloten. Een van de laatste programmaonderdelen was zondag een bezoek aan de Suikerbroodberg in Rio de Janeiro waar ze genoten van het adembenemende uitzicht op bijna 400 meter hoogte.

De top van de karakteristieke kegelvormige berg is te bereiken met een 1400 meter lange kabelbaan, een van de bekendste toeristische attracties in Rio de Janeiro. De voormalige hoofdstad was de laatste stad die prins Akishino en prinses Kiko aandeden tijdens hun reis door Brazilië. Akishino en Kiko bezochten Brazilië om te herdenken dat Japan en Brazilië al 120 jaar diplomatieke betrekkingen onderhouden.

Ze arriveerden op 28 oktober in São Paulo. Afgelopen vrijdag ontmoetten ze president Dilma Rousseff in Brasilia. Zaterdag was het tijd voor ontspanning en brachten ze een bezoek aan de botanische tuin in Rio de Janeiro.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: