BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Scherpe beveiliging voor koningin Máxima

Koningin Máxima heeft dinsdagochtend een bezoek gebracht aan het Gazipur district aan de rand van Dhaka. Het bezoek ging gepaard met voor Nederlandse begrippen ongekende veiligheidsmaatregelen.

Er is Bangladesh alles aan gelegen het koninklijk VN-bezoek vlekkeloos te laten verlopen. Het land is het afgelopen jaar opgeschrikt door een flink aantal terroristische acties, onder andere speciaal gericht tegen buitenlanders. Vandaar de zorg over de veiligheid van koningin Máxima, die als vertegenwoordiger van de VN een driedaags werkbezoek brengt aan Bangladesh.

De koninklijke stoet werd begeleid door gewapende militairen in open auto's, langs de uitvalsweg stond overal politie om alle verkeer tegen te houden. De politie had ook post gevat op de balkons van huizen die uitkeken op een steegje waar de koningin moest uitstappen om naar een kledingatelier te gaan.

De koningin bezocht dinsdag een kledingfabriek, een digitaal informatiecentrum voor de plattelandsbevolking en een kledingatelier, alvorens terug te keren naar Dhaka voor een ontmoeting met de gouverneur van de nationale bank van Bangladesh.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: