BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Catherine draagt diadeem van prinses Diana

Hertogin Catherine heeft dinsdagavond bij een receptie op Buckingham Palace een bijzonder sieraad gedragen. Het gaat om een diadeem dat prinses Diana ook geregeld droeg bij officiële gelegenheden.

Prinses Diana kreeg het diadeem van koningin Elizabeth voor haar huwelijk met prins Charles. Het prachtige juweel is in 1914 gemaakt voor koningin Mary. Voor het diadeem werden destijds parels en diamanten gebruikt die al in het bezit waren van de koningin.

Het diadeem was een kopie van een exemplaar van prinses Augusta van Hesse, zij trouwde in 1818 met de hertog van Cambridge. Mary droeg het sieraad uiteindelijk over aan koningin Elizabeth en zij droeg het vervolgens bij verschillende gelegenheden. In 1981 gaf zij het weer aan haar schoondochter, prinses Diana.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: