BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Deens prinsje gered uit zee

Een oplettende Australische strandwachter heeft donderdag prins Christian van Denemarken uit zee gered. De oudste zoon van kroonprins Frederik en kroonprinses Mary van Denemarken was aan het zwemmen met zijn familie bij Mermaid Beach toen hij in de problemen kwam door een sterke stroming.

Frederik en Mary zijn sinds begin deze maand met hun vier kinderen in Mary's geboorteland op vakantie. De vier zwommen volgens Brisbane Times tussen de vlaggen. Strandwachter Nick Malcolm heeft het leven van de prins gered, zegt zijn baas.

''We hadden hem te pakken voordat hij echt in de problemen kwam, maar hij had niet op eigen kracht terug kunnen komen'', zegt de strandwacht. Aanvankelijk had Malcolm geen idee wie hij gered had totdat een strandbezoeker hem vertelde dat het om prins Christian van Denemarken ging. Kroonprins Frederik heeft de alerte strandwachter persoonlijk bedankt voor het redden van zijn zoontje.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: