BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Foto's: Zweedse koninklijke familie bij Nobelprijzen

De Zweedse koninklijke familie was donderdag in vol ornaat te bewonderen tijdens de uitreiking van de Nobelprijzen. Koning Carl Gustaf reikte de prijzen uit, zijn hele gezin woonde de plechtigheid bij.

Prinses Sofia was voor het eerst aanwezig. De echtgenote van prins Carl Philip koos voor de gelegenheid een donkere jurk met het diadeem van haar huwelijk. Zweedse media speculeerden de afgelopen dagen volop over de outfit van de zwangere prinses.

Ook kroonprinses Victoria moest op zoek naar een jurk waarin ruimte is voor haar zwangere buik. Victoria koos voor een wijde jurk in de kleur bordeaux-violet. Koningin Silvia  verscheen in een rode jurk met lange mouwen met daarbij een diadeem met 500 diamanten, haar dochter prinses Madeleine droeg een lavendelkleurige jurk.

De Nobelprijzen voor Economie, Geneeskunde, Literatuur, Natuurkunde en Scheikunde werden uitgereikt in het Konserthuset. Na de uitreiking neemt de koninklijke familie deel aan het galadiner in het stadhuis van Stockholm.

Prinses Victoria zwanger van tweede kind

Bron: ANP