BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning ontvangt Europese politici op Paleis Noordeinde

Koning Willem-Alexander heeft donderdagmiddag de voorzitter en fractievoorzitters van het Europees Parlement ontvangen op Paleis Noordeinde.

De fractievoorzitters uit het Europees Parlement zijn onder leiding van voorzitter Schulz naar Den Haag gekomen in aanloop naar het Nederlandse EU-voorzitterschap. In de eerste helft van 2016 is Nederland voorzitter van de Europese Unie. Het is traditie dat de fractievoorzitters uit het Europees Parlement een bezoek brengen aan het land dat het voorzitterschap gaat vervullen.

Minister-president Mark Rutte heeft voorzitter Schulz donderdagochtend ontvangen op het ministerie van Algemene Zaken. Aansluitend werden Schulz en de fractievoorzitters in de Ridderzaal ontvangen door het voltallige kabinet.

Het bezoek aan Den Haag wordt afgesloten met een gezamenlijke ontmoeting met leden van de Eerste en Tweede Kamer.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: