BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Oud-verslaafden krijgen steun van Catherine

Catherine, de hertogin van Cambridge, heeft donderdag een bezoek gebracht aan het Centre for Addiction Treatment Studies, waar oud-verslaafden worden geschoold tot begeleiders van verslaafden. De aanwezigen waren onder de indruk van de echtgenote van de Britse prins William, die ‘bijzonder lief en vriendelijk’ was.

“Ze is onvoorstelbaar warm”, zei Martha Bache na het bezoek van Catherine tegen People. Bache is herstellende van een medicijnverslaving en volgt het scholingsprogramma van Action on Addiction, een liefdadigheidsinstelling waarvan Catherine beschermvrouwe is. “Ze inspireert me”, zei Bach over de hertogin. “Ze toont empathie, ik streef ernaar dat ook te doen.”

Catherine sprak niet alleen met de studenten, maar ook met hun docenten. Volgens een van de docenten had de hertogin veel interesse in de impact die een verslaving kan hebben op een familie. “En ze erkende de behoefte aan professionele opleidingen.”

De hertogin ontmoette ook een aantal oud-verslaafden die woensdag hun opleiding tot begeleider succesvol afrondden. Catherine luisterde naar hun verhalen en feliciteerde hen met het diploma. "Jullie hebben allemaal zo’n positief verhaal", zei ze.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: