BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Overzicht: Koninklijke kerstkapsels

Eerder deze week deelden wij een artikel over koninklijke kerstoutfits. Nu het meest koninklijke jurkje klaar ligt voor de kerstdagen, is het tijd om na te denken over het haar. Laat u opnieuw inspireren, ditmaal door een foto-overzicht van koninklijke kapsels.

Met ons overzicht van de niet-complexe kapsels van de royals is een bezoekje aan uw kapper niet nodig. Deze koninklijke coupes kunt u ook uitproberen!

Haardecoratie

Met kerst versieren we het huis, de kerstboom, waarom niet ook het haar? Tijdens een bezoek aan Canada draagt koningin Máxima drie korenaren in het haar, deze zijn onderdeel van het korenarendiadeem maar gedemonteerd tot haardecoratie. Met glimmende schuifspelden kunt u hetzelfde effect creëren. Zet een deel van het haar vast en voilá, een haarcoupe á la Máxima!

Stijl

Koningin Letizia draagt het haar vaak los en stijl. In april knipte zij het een stuk korter. Om uw haar te laten glanzen als de Spaanse koningin kunt u de stijltang gebruiken. Met deze tang maakt u de haren glad waardoor het minder slordig oogt en prachtig strak naar beneden valt.

Opsteken

Catherine staat bekend om haar golvende lokken. De hertogin wordt echter niet wakker met een gestylde coupe. Prins William floepte er eens uit dat Kate’s haren een ‘nachtmerrie’ zijn voor de kappers vanwege de dikte. Het zou steeds weer veel tijd kosten om het zo mooi in model te krijgen.

De Britse hertogin draagt haar haren vaak los of half opgestoken. Het laatste is vrij gemakkelijk te bereiken. U kunt met wat speldjes of een elastiek de bovenkant vastzetten voor een feestelijk resultaat.

Krullen

Hoe krullen eruit moeten zien is de laatste jaren flink veranderd. Niet langer is het ‘in de mode’ om strakke pijpenkrullen te zetten. Vandaag de dag draagt men losse krullen onderin het haar.

De trend van losse, nonchalante krullen zien we terug bij vele royals: Catherine, Sofia, Madeleine, Mette-Marit en Máxima zijn er dol op. Dus pak uw waterrollers weer eens uit de kast of gebruik een krultang voor een kapsel met volume.  

Een knot

Als u niet graag losse haren draagt, kunt u eens naar het kapsel van prinses Victoria kijken. We zien Victoria zelden met losse haren. De kroonprinses van Zweden draagt het haar liever naar achteren, in een staart of knot. Met wat speldjes en een elastiek kunt u hetzelfde kapsel creëren.