BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Spaans koningspaar brengt staatsbezoek aan Elizabeth

De Spaanse koning Felipe en zijn vrouw Letizia brengen in maart 2016 een staatsbezoek aan koningin Elizabeth. Dat heeft het Britse hof aangekondigd op zijn eigen website.

Het staatsbezoek vindt plaats van dinsdag 8 maart tot en met donderdag 10 maart. "Koning Felipe, vergezeld door koningin Letizia, heeft de uitnodiging van de koningin om een staatsbezoek te brengen geaccepteerd", aldus het Britse hof.

Het Spaanse koningspaar zal tijdens hun bezoek verblijven in Windsor Castle. Het programma van Felipe en Letizia is nog niet bekend.

Eerder schreven Spaanse en Britse media al over een mogelijk staatsbezoek. Het bezoek zal de oudste monarch van Europa samenbrengen met de jongste. In de afgelopen 110 jaar zijn er maar twee staatsbezoeken uit Spanje aan Groot-Brittannië geweest. Het laatste bezoek was in 1986 van koning Juan Carlos en koningin Sofia.

Bron: ANP